Butlletí 13

 

Tornem després de vacances

S’ha acabat l’estiu. Hem estat afortunats de poder fer una aturada i penjar el cartell de “tornem després de vacances”. Però encara ens sentim més afortunats, -en els temps de crisi que vivim-, de poder despenjar aquest cartell, obrir les portes de la Fundació i continuar endavant amb aquest somni de recolzament a famílies, infants i joves del Raval. Tot això gràcies a l’aportació de tots.

Ha arribat un nou curs ... i amb ell un nou Butlletí Obert. Aquest serà el tretze,  número carregat de supersticions –qui no recorda un Àngel Nieto dient que havia guanyat 12+1 campionats del món de motociclisme? O les nombroses dites populars que lliguen el 13 amb la malastrugança?– però el més evident de l’edició en paper (l’electrònica se’n salva) és el color... o més aviat l’absència d’ell. Les publicacions, les cartes, la memòria i les campanyes, la pàgina web i tot allò que us enviem estableixen una conversa entre nosaltres i vosaltres amics col·laboradors. El desgavell econòmic de la nostra societat i les dificultats econòmiques que a tots afecten, ens fan estar encara més a l’aguait de qualsevol cèntim que gastem. Per això hem optat per ajustar la despesa evitant que aquest fet deixi en silenci “la nostra especial conversa”.

La darrera conversa que hem mantingut ha estat durant la campanya d’estiu:  “Jugues? 1 i 1 fan 11”. Volíem multiplicar esforços perquè entre tots poguéssim superar el desencís que plana arreu. Abans de fer-ne cap valoració “basada en els resultats”, deixeu que parlem des del cor i us diguem que n’estem molt contents. Tots sabem que les coses no estant anant bé per a ningú i, per això, tot i que objectivament hem patit un retrocés en terme d’ingressos, ens sobren motius per estar molt orgullosos i agraïts de les aportacions que ens heu fet arribar.

Aquí al Raval, en el nostre petit món format per famílies, infants i joves d’aquí i d’allà hem pogut sentir la força de la vostra ajuda. Podem dir que hem passat un bon “estiu a Gavina”. Hem pogut fer activitats durant el casal i les colònies, moltes d’elles sense cap cost o amb preus molt reduïts. Hem fet amics nous amb qui encetem “noves converses” i els amics de sempre, alguns dels quals no han pogut col·laborar, saben que comptem amb ells i que seguirem en contacte.

Comença un nou curs que es centrarà especialment en les famílies i els joves. Els facilitarem més recursos per assolir una plena autonomia, però també els demanarem més implicació a tots perquè no s’enquistin situacions de desavantatge. Entre tots hem d’aconseguir fer, d’aquest petit racó de Barcelona, un lloc amb més llum i amb més esperança de futur... també en temps de crisi.

Esperem que continueu confiant en la nostra Fundació.

Butlletí 13