Butlletí 15

El repte de continuar endavant

Vam acabar l’estiu amb la convicció que estaven vivint temps de gran dificultat i que el gran repte havia de ser continuar endavant amb un projecte que fa 32 anys obre vies d’esperança a les persones del Raval. Ara, a la tardor, ens trobem que efectivament la crisi ha colpejat a les famílies i directament al finançament del nostre projecte. Però no podem defallir... el nostre repte, com ha estat sempre, és continuar endavant.
Ens manquen els recursos econòmics, però sabem que comptem amb allò més valuós de qualsevol entitat: les persones. Per una banda, les persones usuàries que donen sentit a l’existència de Gavina. També tots aquells que durant molts anys ens han recolzat econòmicament. Comptem, a més, amb les persones que treballen i donen el millor d’elles mateixes en la tasca quotidiana. I, com no, comptem amb les persones voluntàries, que, ens atrevim a dir, són el cor d’aquest centre: gent meravellosa que ve dia a dia a treballar i a aportar el seu temps, les seves mans i el seu cor per a construir societat.

Al 2011 es celebra l’any europeu del voluntariat. Voluntaris i voluntàries de totes les edats, de diferents professions i condicions, que aporten el seu gra de sorra al Gavina, per col·laborar contra la marginació i la pobresa d’infants i famílies del Raval. Per tant, és un any per agrair i per a fer un sentit reconeixement a la labor dels voluntaris, però també per animar a una societat, on la precarietat està cada dia més present, a que més persones s’engresquin a fer un cop de mà allí on més es necessita.

El treball educatiu amb infants en situació de risc social del Raval no és una feina que es fa de la nit al dia. Requereix compromís, esforç, il·lusió i dedicació per part de tots. Avui, tots –tu també– podem formar part d’aquest somni i fer que un infant arribi a volar tan alt com ell desitgi.

Us el podeu descarregar des d'aquest enllaç:

Butlleti 15 Butlletí 15