Butlletí Obert 21

Teniu a les vostres mans una nova edició del Butlletí Obert. En aquesta edició hem volgut fer un repàs als 35 anys de la Fundació. No és fàcil resumir en poques línies la trajectòria d’una entitat com la nostra. Moltes coses han passat en el transcurs d’aquest període des que la Conxita Mata, la nostra fundadora, va decidir iniciar el projecte de centre obert Joan Salvador Gavina amb l’entusiasme d’unes poques persones entre les quals cal destacar el Germà Adrià Trescents i el germà Antoni Palom, que malauradament recentment ens ha deixat, proposant un model educatiu innovador per l’època d’un centre diürn amb una clara funció preventiva que vetllés pels drets i oportunitats dels infants i joves de les zones urbanes socialment més deprimides com la del Raval i els garantís un desenvolupament integral de la seva personalitat. Aquest model va servir per a establir les bases del que més tard seria un servei essencial d’atenció primària.

Els temps van canviant, però les necessitats d’un col·lectiu especialment vulnerable com la infància, continuen sent una prioritat per a la nostra entitat. Molts problemes que abans eren prioritaris d’atendre, ho han deixat de ser, tanmateix ara en són d’altres associats a la injusta i greu crisi econòmica que afecta a drets i necessitats bàsiques dels infants com l’alimentació, la higiene, el dret a l’habitatge i la salut.

Són moltes les accions i els programes que ha desenvolupat la Fundació al llarg de tots aquest anys. Totes estan basades en la prevenció i l’educació sense oblidar la cobertura de necessitats bàsiques. Hem donat resposta a les necessitats de més de 7.000 infants i joves i a més de 27.000 persones que pertanyen al nucli familiar dels menors atesos.Aquestes dades reflecteixen també la forma de treballar del Gavina que interactua amb els infants, els joves i les seves famílies. No és possible un treball complert si no es fa partícip als pares, germans i als altres membres de la unitat familiar.

Abans de deixar-vos amb la, desitgem, agradable lectura del butlletí, volem agrair la tasca dels més de 1.200 voluntaris que han estat pedra angular de les activitats de la Fundació, del personal que integra la Fundació, que més enllà de les seves obligacions laborals s’ha entregat generosament a la realització i consecució dels objectius que ens hem fixat, i la col·laboració de les persones, entitats públiques i privades i empreses que ens han ajudat econòmicament a sostenir financerament les activitats. Moltes gràcies a tots per la vostra inestimable col·laboració i suport!

Us el podeu descarregar des d'aquest enllaç:

Butlleti 21 Butlletí 21
   

O el podeu llegir en línia a Butlletí 21 - 35 anys!