El menjador escolar de secundària al TN de TV3

Dilluns 24 de novembre al telenotícies vespre de TV3, va emetre un petit reportatge sobre el servei de menjador que ofereix la Fundació als alumnes de secundària. Ells, per molta necessitat que tinguin les seves famílies, no tenen dret a una beca de menjador pel fet d'estudiar en centres que no ofereixen menjador. Aquest fet és el que presenta el reportatge que podeu veure des d'aquest enllaç.

És cert que les administracions han posat mitjans per resoldre la situació dels molts infants estudiants de primaria que no podíen fer front al pagament del menjador escolar i que tampoc rebien la totalitat de la beca per al mateix. Tanmateix, la situació no esta del tot resolta amb els adolescents estudiants de secundaria. L'any passat podien rebre una beca, ja fos total o parcial; pel servei de menjador, però aquest any si el seu centre no ofereix servei de cantina o similar, no tenen dret a cap ajuda per dinar. Els centres que ofereixen menjador, tampòc l'ofereixen tots els dies, ja que fan horari intensiu un mínim de tres dies per setmana. Són molts d'aquests nois i noies que estudien en instituts els que atenem al servei de menjador de la Fundació.

El reportatge del Telenotícies vespre de dilluns posava de manifest aquest fet i presentava la nostra proposta com un de les poques que esta en aquest moment procurant oferir un àpat complert i equilibrat a uns adolescents en plena edat de creixement i desenvolupament.