Entrega de premi Josep Parera 2012

En una nit plena de la llum dels valors que han acompanyat durant vuit anys el lliurament dels Premis Josep Parera, atorgats per l’Obra Social Caixa Penedès, el passat divendres 23 de novembre es va realitzar l'edició 2012, on es va reconèixer la trajectòria de la nostra entitat: la Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina, que porta 33 anys obrint camins de futur als infants, joves i famílies del barri del Raval de Barcelona, i la trajectòria de la periodista Mònica Bernabé, per la seva tasca en defensa de les dones afganeses.

La candidatura de la Fundació Joan Salvador Gavina va ser presentada de la mà de l’APA del Col·legi Jesuïtes Casp-Sagrat Cor.

El Sr. Martí Solé i Bordes, president de Caixa Penedès, va ser l’encarregat de fer l’entrega del Premi Josep Parera als guardonats. Durant la cerimònia vam sentir paraules d'esperança, de compromís social, d'humanitat, perquè és, l'ésser humà i els seus valors fonamentals, el que –com va dir  l’excel·lentíssim Sr.Joan Rigoll, expresident del Parlament de Catalunya i membre del jurat del Premi–, segueix tenint sentit avui, per tal de construir la societat catalana, que ha d'esforçar-se per ser cada dia més humana, solidària i compromesa amb la realitat de molts dels seus ciutadans que pateixen.

Aquest premi ens esperona, ens anima i ens dóna forces per a continuar amb la nostra tasca socioeducativa i d'atenció integral d'infants i joves dels 4 als 22 anys i de les seves famílies en risc d'exclusió social. I ens anima a "continuar sent un model educatiu de referència en un barri tan complex socialment com el del Raval, un element imprescindible de cohesió social", tal i com va afirmar, el president de la Fundació,  el Sr. Xavier Campà i de Ferrer, en rebre el Premi.

Campà va afegir que "per en Joan Salvador Gavina, protagonista de la novel·la de Richard Bach que dóna nom a la nostra fundació, volar més alt i més lluny és el camí per descobrir les potencialitats presents en cadascú. Per això des de la Fundació estem oferint opcions i possibilitats, molt sovint acompanyant i minimitzant els efectes de la manca d'oportunitats de molts pares, vetllant per la protecció dels infants, però per sobre de tot educant des de l'acció social per a la superació i l'eradicació de les fractures que sacsegen la societat on vivim". 

Per a la Fundació Joan Salvador Gavina és un honor, però també un repte de futur, haver estat guardonats amb el Premi Josep Parera 2012!

Video de presentació de la Fundació Joan Salvador Gavina al premi Josep Parera 2012 a Vimeo.