Estrena de Ravalead@s!

Durant els últims anys, el col·lectiu El Parlante, han treballat per reforçar el sentit de pertinença, la cohesió social, el sentit crític i el diàleg intercultural entre joves de diferents barris de Barcelona i ciutats de Catalunya. En aquest temps han constatat que els joves comparteixen una mateixa necessitat: la d'expressar la seva pròpia veu. Una veu autèntica, amb la qual se sentin identificats, una veu que vagi més enllà dels estereotips presents en mitjans de comunicació o la simple veu dels adults.

Donar veu a aquests joves és el que pretén Ravalead@s TV, un projecte de televisió comunitària, juvenil i participativa dissenyat per visibilitzar les diferents maneres particulars d'entendre la vida que construeixen els i les joves que viuen en un dels barris més efervescents de la ciutat de Barcelona, el Raval, tenint en compte que molts dels seus habitants, provenen d'altres parts de l'estat espanyol i del món.

Els i les participants han treballat durant 8 mesos, investigant les coses que passen al seu barri per construir guions i després petites peces audiovisuals que presenten la seva diversitat, allunyades del discurs sensacionalista i estereotipat. També es presentarà un documental que explica tot el procès que s’ha dut a terme.

El triomf d'allò col·lectiu sobre allò individual, el drama dels desnonaments i el racisme són algunes de les temàtiques dels vídeos finals del projecte, els quals volem compartir amb vosaltres el proper 6 de juny a les 19h a la Sala d'Actes de l’UGT (Rambla Santa Mònica, 10. M: L3 Drassanes). El projecte l'han realitzat joves del barri amb la organització del col·lectiu El Parlante, la col·laboració de Servei Solidari i el suport de l'Obra Social de "la Caixa".

Cartell de la presentació

Cartell presentació Ravalead@s TV