Fem realitat els somnis d'estiu

Per fer realitat els somnis, només cal saber per on començar

Un informe recent de la FEDAIA assegura que «un 26,5% dels infants a Espanya i un 23,7% dels de Catalunya viu sota el llindar de la pobresa». De fet, s’afirma que els infants han desplaçat a les persones de la tercera edat com a grup de la població més empobrit.

També sabem que la crisi ha produït «noves famílies i infants en situació de pobresa», però la situació més greu és la d’aquells –infants, joves i famílies– que ja vivien propers a la precarietat. Justament són aquestes les famílies que atenem a la Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina.

La seva situació familiar, si cal, es complica més a l’estiu quan els nens fan vacances escolars i els caps de família han d’intentar buscar-se la vida com sigui. Just és el moment quan nosaltres posem en marxa un dels projectes que més beneficia a les famílies: el casal i les colònies d’estiu. I quan els hi preguntem als nens “A tu què t’agradaria fer durant les vacances d’estiu?”, les respostes somiadores i creatives no es fan esperar:

  • «A mi m’agradaria anar a la muntanya, caçar papallones, agafar flors i poder veure la llum del sol que des de casa no es veu» (Júlia, 7 anys)
  • «Jo voldria anar al riu i fer un passeig a cavall» (Bruno, 9 anys)
  • «Jo somio amb jugar a la piscina amb els meus amics i els meus germanets... Somio amb nedar, saltar i passar tot el dia dins l’aigua» (David, 12 anys)
  • «A mi el que m’agradaria és anar al bosc, recollir maduixetes i mores... Ummm, me encanten» (Andrea, 8 anys)
  • «M’agradaria seure a la gespa a la nit i veure moltes estrelles... A Barcelona mai no hi veig» (Yasmina, 10 anys)

Són somnis senzills, somnis d’infant, i no és tan difícil poder-los fer realitat. Només cal saber per on començar.

Nosaltres ho sabem i t’ho proposem: Fes el que estigui a les teves mans perquè la Júlia, en Bruno, en David, l’Andrea, la Yasmina i més de 155 infants del barri del Raval, que participen en el casal i les colònies de la Fundació,  també tinguin l’oportunitat de viure un estiu com molts altres nens i nenes: jugant, explorant, gaudint de la natura... que puguin tenir el temps i l’espai per fer i ser allò que són: infants amb molts somnis!

  • Un dia de colònies d’un dels nostres infants costa 35€
  • Un dia de casal d’un dels nostres infants costa 23€

Ajuda’ns a fer possible els seus somnis d’estiu. Comptem amb tu!


L'equip del Gavina
Estiu 2012