Homenatge al Jove Badre Benahsaine

Cartell-Programa Homenatge Badre BenahsaineSota el lema "Badre, sempre amb nosaltres", diferents entitats, institucions i veïns/eïnes del barri del Raval es reuniran per recordar i retre homenatge a Badre Benahsaine, el jove que va morir d’una aturada cardíaca el passat 2 de desembre a la plaça Folch i Torres. En aquesta mateixa plaça se celebrarà el festival d’homenatge al Badre, un acte organitzat pels joves del barri amb el suport d’educadors i professors de diverses entitats.

A la tristor que es va sentir per la seva pèrdua s’hi va afegir el dolor provocat pel tractament de la notícia que van fer alguns mitjans. Aquest fet tràgic va provocar una gran indignació entre totes les persones que per un motiu o un altre estaven vinculades al jove Badre. Tot aquest malestar es va plasmar en el “Manifest del Raval: Justícia i Respecte” al qual es van adherir un centenar d’entitats i més de 600 particulars.

"Badre, sempre amb nosaltres" és un acte fet amb el cor, ple de bons sentiments, fruit de la feina feta aquests darrers mesos amb rigor, dedicació i esforç. La creativitat ha aconseguit transformar la ràbia inicial en serenor, la tristor en il·lusió, la desgana en desig i la impotència en la força necessària per fer que el gran buit que ha deixat en Badre es vagi omplint de la genialitat dels seus companys i amics.

Badre era un jove que participava i col·laborava en diferents activitats i projectes del barri del Raval. Feia teatre a Xamfrà, estava involucrat en el taller de DJ’s que ofereix Franja amb col·laboració amb el TEB i jugava a futbol. Havia actuat a la Festa Major del Raval, al CCCB, al Parlament de Catalunya i a l’església de la Bonanova en diverses ocasions. La seva creativitat ajudava a que el barri creixés dia a dia– l’enriquia i el gaudia– aportant frescor al teixit social i educatiu amb la força de la seva joventut.

Programa de l'acte

17h - 17:20h Presentació

17:20 - 19h Actuacions dels companys de Xamfrà

 1. Ball grup de Break
 2. Lectura conte “San Juan” de Badre Benahsaine a càrrec del grup de teatre.
 3. Lectura text de Galeano que Badre va llegir fa dos anys al concert de Nadal de Ca’n Ponsic- Xamfrà.
 4. Concert corals Ca’n Ponsic i Xamfrà.
 5. Concert grup de guitarres.
 6. Concert percussió

19h - 20:30h Actuacions dels companys del TEB

 1. Bboy Adam & Kevin // Bgirl Ahlam (Baile Break)
 2. Kleyder&black mike
 3. Reko
 4. Stayle Records
 5. Mr.J
 6. Asían Souljaz
 7. Barna'City Flow West Barna
 8. Bangla Rangers (Baile Break)

20:30h Cloenda i Ball Takers