La formació és autonomia

Després de 30 anys treballant en la inclusió social de les famílies, la Fundació ha especialitzat en gran mesura els programes i serveis gestionats i supervisats directament per l'Àrea de Treball Social. Actualment es treballen, d’una banda, programes i serveis que gestionen ajuts —econòmics i en espècies— i que vetllen, principalment, pel manteniment de l’economia familiar; i, d’altra banda, serveis organitzats per a l’atenció i el suport tant de les famílies amb fills inscrits al Projecte de Centre Obert —Programa Petita Infància (infants de 4 a 7 anys), Programa Infància (infants de 8 a 11 anys) i Projecte Joves (de 12 a 18 anys)—, com de famílies externes.

El projecte La formació és autonomia ofereix suport integral a les famílies per tal d’augmentar la seva autonomia i les pròpies potencialitats i fer-les protagonistes d’aquest procés. Consisteix en proposar un conjunt d'activitats pensades per treballar interdisciplinarment l'educació integral de la persona i l'aprenentatge d'habilitats socials. Aquestes activitats es despleguen en els tres tallers següents:

  • Atreveix-te a buscar respostes!: Com educar els nostres fills. Taller orientat per un terapeuta familiar dirigit als pares i a aquelles persones que desenvolupen el rol de pares dins de la família. L'objectiu és oferir un espai d'orientació i de reflexió familiar davant del repte que suposa educar avui els fills.
  • Atreveix-te a posar-te en forma i millorar la teva salut!. Amb l'activitat Coneixement del Medi Aquàtic -natació-  Activitat per augmentar la qualitat de vida de les famílies i promoure la pràctica d'exercici d'una manera lúdica, a través d'exercicis psicomotrius dins de l'aigua, tot aprenent a nedar.
  • T'agrada cuinar? T'agrada ballar? Vine al món màgic de Gavina!. Taller que vol fomentar una vida sana, oferint un primer espai en el que les famílies aprenguin a elaborar plats dietèticament saludables segons la dieta mediterrània i a l'abast econòmic de tothom, i un segon espai en el que s'introduirà la pràctica de gimnàstica rítmica.

Durant l'any 2009, el projecte va comptar amb el suport de l'Obra Social de Caja Madrid i l'Hospital Plató, col·laboració que es va mantenir durant el l'any 2010. Aquest 2011 les activitats continuen i volem que nous patrocinadors s'afegeixin a la llista i permetin que desenvolupem noves activitats per treballar amb les famílies del Raval.

La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia
La formació és autonomia