La Fundació al Diari ARA

Dissabte 26 d'octubre el diari ARA va dedicar una columna de societat a la Fundació. Emmarcat dins la campanya #ARAfempinya del diari el periodista Iu Andrés ha parlat sobre la nostra entitat i la feina que fem al Raval de Barcelona.

Aquest és el contingut de l'articles escrit pel periodista Iu Andrés al diari ARA.

“Les famílies estan molt desesperades i sense perspectives”


Detectar noves necessitats

El centre obert de la Fundació Joan Salvador Gavina ofereix atenció socioeducativa a infants i joves del Raval en risc d’exclusió. L’entitat, que rebrà una subscripció del diari ARA gràcies a la campanya #ARAfempinya, acull els menors cada tarda després de l’escola, cobreix les seves necessitats alimentàries bàsiques, imparteix reforç psicopedagògic i organitza tallers i activitats els caps de setmana. La directora de la fundació, Anna Castro, explica que la situació actual els obliga a estar constantment a l’aguait de les noves carències que es detecten. L’últim exemple: la deficient salut dental i ocular dels fills de famílies desestructurades. “La crisi ha repercutit negativament pel que fa a la salut”, afirma Castro. Per pal·liar-ho, l’entitat ha elaborat convenis amb altres entitats per garantir l’accés a tractaments odontològics i oftalmològics dels nens. “Una atenció que no està finançada per la Seguretat Social i que les famílies no es poden permetre”, assenyala Castro.

La pitjor crisi de la història

La fundació es va crear el 1979 i  la directora assegura que la crisi actual ha estat la pitjor de totes les que han conegut. El servei de menjador,que posen a disposició de les famílies que queden fora del programa de beques, gairebé va ser suprimit fa uns anys perquè no era necessari. Però avui, segons Castro, “és més necessari que mai”. A més,han hagut de recuperar les dutxes i el servei d’esmorzar, davant de la gravetat d’alguns casos. “Les famílies estan desesperades i angoixades, i no tenen cap perspectiva de millorar”, es lamenta la directora, que considera paradoxal que les entitats tinguin menys recursos ara que la seva tasca és imprescindible.

Podeu llegir l'escrit a la pàgina 24 de l'edició de dissabte 26 d'octubre del diari ARA

La Fundació al Diari ARA