Literart al Raval

El barri del Raval ha acollit aquest trimestre final de l'any el projecte “50 Obres d’Art al Raval”. Amb motiu del 50è aniversari d’Edicions 62 i fruit de la col·laboració amb l'editorial de la Fundació Tot Raval i l'Ajuntament de Barcelona, s¡han pintat 50 persianes de comerços del barri amb imatges i il·lustracions inspirades en obres emblemàtiques en llengua catalana. Amb aquesta iniciativa s'ha volgut revitalitzar i dinamitzar el nucli històric de la ciutat a través d’una intervenció artístico-social a l’espai públic.

La pintada, s’engloba dins un projecte comunitari que es desenvolupa en els àmbits d’inserció laboral de joves, artístic cultural i econòmic: Projecte Ítaka. en el marc d'aquest projecte, s’ha impulsat un programa de formació tècnico-professional en persianes metàl·liques adreçada a joves de 16 a 25 anys. Alguns dels joves que hi han participat són tutoritzats des de la Fundació i els ha servit per apropar-se a un sector professional de manteniment, neteja i pintura de persianes de locals comercials, pàrkings i altres establiments.

Després d’un període de formació tècnico-professional, 13 joves estan desenvolupant el vessant pràctic "50 Obres d’Art al Raval” que a més ha promogut el sentiment d’identitat del jove cap el territori, així com la relació i convivèncuia amb els comerciants i el veïnat.

Alguns dels moments de l'acció del projecte

(podeu veure més imatges a la galeria del blog)

Literart al Raval
Literart al Raval
Literart al Raval
Literart al Raval
Literart al Raval
Literart al Raval
Literart al Raval