Nadal 2011: La il·lusió és l'últim que es pot perdre

Des de fa quatre anys la nostra societat està immersa en la crisi econòmica més greu d’aquests darrers anys. A diari sentim xifres, dades i notícies que ho confirmen. Tots n’estem patint les seves conseqüències, especialment les persones més vulnerables de la nostra societat. Ens atrevim a dir que estem veient situacions que ens transporten al Raval de fa més de 30 anys, quan la nostra Fundació obria les portes a l’esperança de tants infants sense escolaritzar, que corrien pels carrers sense més rumb que subsistir a la misèria.

I aquests són alguns dels rostres de la pobresa que estem rebent cada dia a la Fundació: Increment en un 40% de pares i mares abocats a l’atur sense perspectives de trobar una feina que alleugeri la precarietat en la què sobreviuen. El 16% de famílies que viuen el neguit constant de què en qualsevol moment trucaran a la porta de la seva llar i hauran de deixar el pis, perquè no poden pagar el lloguer. Augment dels casos de violència en un 34% en el si de les famílies. Famílies que pateixen l’extinció d’una ajuda econòmica. Infants que no perden el somriure malgrat que només poden sopar un got de llet amb galetes, amb les conseqüències que això pot suposar per al seu creixement i el seu desenvolupament. Joves que són l’esperança de la seva família i es troben que no poden optar a cap feina...

Som testimoni de realitats d’extrema pobresa infantil. Com a Fundació tenim un compromís ètic i vital amb tots i cada un dels infants i les seves famílies, la seva història és la nostra història. La crisi econòmica que estem sofrint posen en perill la subsistència de projectes com el nostre, que des de fa 32 anys som al Raval obrint les portes, construint societat i, sobretot, oferint espais per a què infants, joves i famílies en risc d’exclusió social puguin creure que viure amb dignitat, ara i en un futur, és possible.

Plegats, hem fet molt de camí al llarg d’aquest temps. Ara, més que mai, us demanem que seguiu col·laborant amb les vostres aportacions econòmiques per continuar endavant!

Nadal 2011: La il·lusió és l'últim que es pot perdre
Nadal 2011: La il·lusió és l'últim que es pot perdre
Nadal 2011: La il·lusió és l'últim que es pot perdre