Salutacions i un comiat del president del patronat

Després de més de 5 anys al capdavant del Patronat de la Fundació Joan Salvador Gavina i 10 vinculat a l'entitat, en Xavier Campà passa el relleu com a president al Sr. Ignasi Vives. Durant el seu mandat s'han impulsat canvis organitzatius que han afectat tant als projectes i als professionals com als propis patrons. Amb ell al capdavant de la presidència, el patronat s'ha obert i apropat al dia a dia de l'organització, obrint nous espais de diàleg i col·laboració amb les persones que treballen per assolir la missió de la Fundació. Es tanca una etapa i el nou president i tot el patronat agraeixen la tasca realitzada per en Xavier Campà i volen continuar treballant per fer realitat la visió de la Fundació per als infants i famílies en situació d'exclusió social del Raval de Barcelona.

Carta del president

Quan l’anterior president i bon amic Antoni Castella em va proposar entrar com a patró a la Fundació Joan Salvador Gavina (7 de març de 2005), no podia imaginar, ni de bon tros, la immensa feina que, des dels seus inicis l'any 1979, havia fet i fa l’equip de professionals i voluntaris. Tots treballen amb un sol propòsit: que els infants, adolescents i joves del Raval tinguin els mateixos drets bàsics i oportunitats que la resta d’infants, adolescents i joves.

Enguany i després de quasi deu anys en el Patronat (en una primera etapa com a patró i els darrers cinc anys com a president) i després d’un procés de reflexió i valoració personal, he cregut oportú deixar el patronat per donar pas a noves idees i nous reptes.

Som una entitat de gran vitalitat i fortalesa i la nostra línia prioritària de treball, des de fa més de 37 anys, ha estat i és l’acció preventiva amb els infants i joves que atenem. Aquest model de prevenció i detecció de situacions de risc social són un repte per a les polítiques socials i per als programes d’intervenció en l’àmbit de la infància i l’adolescència. El patronat de la Fundació treballa per tal de generar polítiques conjuntes que evitin que hagi d’entrar en joc els sistema de protecció "quan les coses van malament" i el desenvolupament integral de l’infant o l’adolescent resulta seriosament afectat.

El balanç de tots aquests anys és sens dubte positiu i hem aconseguit els objectius que preteníem tot i que queda encara molt camí per recórrer.

No vull, però, deixar el patronat - que no la Fundació - sense acomiadar-me de totes i tots vosaltres que des de l’inici em vàreu donar el suport per agafar el relleu de la representació de l’entitat i que ara, a l’hora dels adéus, m’heu demostrat un cop més la vostra amistat.

I parafrasejant a Richard Bach en la novel·la, el títol de la qual va donar nom a la nostra entitat, "només vull compartir amb vosaltres el que he après, i mostrar aquests nous horitzons que ens estan esperant."

Rebeu la meva més cordial salutació i agraïment per tots aquests anys.

Xavier Campà