Ser voluntari

Al llarg de la nostra història han passat pels diferents projectes de la Fundació més d'un miler de voluntaris. Per a entitats socials com la nostra són una força insubstituïble, aporten temps, coneixements i un suport educatiu i emocional valuós. Ara, amb un rècord històric de persones que han contribuït a desenvolupar aquest projecte, mirem endavant per fer nous col·laboradors.

La història ha anat dibuixant i caracteritzant els voluntaris socials. Des d’una entrega incondicional per a realitzar “allò que fes falta”, a un perfil més professional però més conscient del seu paper com a agents de canvi social. El voluntari modern, immers en una societat global, es distingeix per una convicció i una responsabilitat clara del rol que té en la societat.

El voluntari modern, i també aquell voluntari que sent el neguit de fer alguna cosa per trencar els desequilibris socials, té cabuda en una fundació que creix gràcies a les persones. Al costat dels professionals que executen l’acció diària amb els infants, els joves i les famílies del Raval, són més que una part del motor de l’entitat, en són l’essència.

Testimonis

Testimoni1
"Els infants són el futur i haurien d’ocupar un lloc privilegiat a la societat. A Gavina podem aportar educació per a que aquests menors, quan siguin adults, puguin estar tots al mateix nivell per abordar la seva vida."
Danielle Létard
Pintora. Voluntària del taller de manualitats
“Crec que, en la formació humana i social de cada individu, cal reservar-se un espai per dur a terme accions que demostrin un compromís i una preocupació real per l’entorn i per les persones que el formen.
El compromís social que el centre i els seus treballadors tenen, és motiu més que lloable per a voler participar d’aquesta inciativa.”
Nicolás García-Amado Sagardía
Periodista. Voluntari de cuina i de suport educatiu
Testimoni2
Testimoni3
“Ser voluntari és una sort. Vol dir que hem entès que hem de cedir una part del nostre temps a altres persones i col·lectius que no han estat tan afavorits a la vida. Ser voluntari al Gavina té un valor afegit. “Treballar” amb infants d’un barri amb tants valors ... I amb tantes mancances... Un sol somriure d’aquests nens et compensa, de llarg, l’esforç que s’ha de fer.”
Josep M. Bruguera
Voluntari de suport educatiu