Scaramouche y el Teatro Victòria abren las puertas a las familias del Gavina

Divendres 21 famílies ateses als projectes de la Fundació van poder gaudir del musical Scaramouche gràcies a la solidaritat de Dagoll Dagom i el Teatre Victoria. Iniciatives com aquesta permeten apropar la cultura a famílies, adolescents i infants que disposen de molt pocs recursos per invertir en cultura. Per a totes les persones que hi van assistir va ser una vetllada fantàstica.

¿En que mundo nos gustaría vivir?

El director de la Fundació, en Jordi Balot, continua amb aquest article la reflexió que va encetar amb "En quin món vivim". La crisi de l'estat del benestar, les injustícies, les persones empeses a deixar les seves cases,... són tot cares d'una "realitat que ens indigna i ens posa en moviment". El futur és demà però és fa ara, volem canviar el món i podem fer-ho.

autor: Jordi Balot

publicat a: Portal de la Federació Catalana de Voluntariat social, voluntaris.cat

El filòsof Peter Singer ens parla de l’ètica utilitarista i ens diu: “la mesura de la justícia la dóna el benestar de la societat”. És a dir, a més benestar, més justícia. Però jo afegiria també el repartiment d’aquest, ja que la crisi ha incrementat el benestar però, en canvi, hi ha més rics i molts més pobres.

(llegeix l'article sencer)

La Fundación firma el manifiesto de la campaña "Casa nostra, casa vostra"

La Fundación Joan Salvador Gavina se ha adherido al manifiesto de la campaña "Casa nostra, casa vostra". Parte de la misión de la Fundación es trabajar y luchar por los más desfavorecidos. Los más de 240 millones de personas desplazadas por conflictos armados, vulneración de los derechos humanos, pobreza o cambio climático, forman parte de las personas que nos preocupan. La acción de la entidad en el Raval de Barcelona con los niños, adolescentes, jóvenes y sus familias que se encuentran en riesgo de exclusión social pero no por eso nos olvidamos de las otras personas que también lo están pasando francamente mal. Es por este motivo que sumamos nuestra voz a la de las otras personas y organizaciones que reclamamos acoger tanto a las personas que huyen de la guerra, el hambre, la persecución política o por motivos de orientación sexual o sus creencias como también las que ya son aquí y siguen teniendo dificultades para desarrollar una vida digna. #volemacollir

La protecció de la infància no té fronteres

El diari El PuntAvui, ha publicat un article del president de la nostra Fundació, Xavier Campà, denunciant la pèrdua d'una subvenció provinent del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad a compte del 0,7% de l'IRPF. Amb la mesura arbitrària i iunjusta, hauríem de deixar de donar suport a un 25% d'infants d'entre 4 i 12 anys. Podeu llegir tot l'article a "La protecció a la infància no té fronteres".

¿En qué mundo vivimos?

Amb aquest títol, el director de la nostra Fundació, en Jordi Balot, reflexiona i desgrana a partir d'una pregunta genèrica, detalls del profund canvi de la nostra societat en aspectes com l'educació, la política o la comunicació.

autor: Jordi Balot

publicat a: Portal de la Federació Catalana de Voluntariat social, voluntaris.cat

Aquesta és una pregunta molt genèrica, però si mirem el nostre entorn podem veure que el món està en canvi permanent i pateix una crisi brutal que és difícil de recordar en temps relativament propers.

Estem davant d’una crisi multifactorial, on la crisi econòmica també ha tingut i té, malgrat els indicadors macroeconòmics diguin que ja s’ha superat, un paper primordial.

(llegeix l'article sencer)

 

Participamos en la jornada sobre el futuro de la educación "Ara és demà"

El Cosmocaixa de Barcelona ha acogido la primera jornada de la 'Ara és demà', un debate sobre el futuro de la educación en Cataluña. Promovido desde el Consejo Escolar de Cataluña, la Fundación ha sido representada a la mesa de debate "El valor de la educación no formal" por Esther Arimon, coordinador pedagógica de nuestro Centro Abierto. La jornada arrancó con el análisis del modelo de enseñanza en Estonia y de algunos proyectos catalanes que ya están funcionando y se han abordado temas clave como "Los pilares del sistema educativo" o "La arquitectura del sistema educativo" desde una perspectiva internacional pero también desde la experiencia de actores educativos que desarrollan iniciativas innovadoras.

Puesta en marcha del Punto de Información Energía Justa

S'ha iniciat el Punt d’Informació Energia Justa per lluitar contra la pobresa energètica que pateixen moltes de les famílies que atenem a la Fundació. Amb el suport de tres voluntaris del Fuel Poverty Group de la Fundació ABD, s'ofereix un assessorament personalitzat sobre la facturació i contracte dels subministraments de la llar (aigua, llum i gas) amb l’objectiu de reduir el consum i les despeses generades del mateix. Aquest Punt d’Informació es portarà a terme els segons dijous de cada mes, de 9:30h a 11:30 del matí.

Vídeo de presentació de la Fundació

Aprendre a volar
a Vimeo.