L'Espai Jove del Gavina s'implica amb el projecte Inser-Sport de la UFEC

L’actual crisi econòmica ha provocat, i està provocant, l’atur i la precarietat laboral, així com un clar empitjorament de la qualitat de vida de les persones més desfavorides socialment. En aquest sentit, un dels col·lectius més vulnerables és el juvenil. És per això que des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s’ha posat en marxa el programa Inser-Sport, dirigit a joves en risc d’exclusió social, usuaris de les entitats del tercer sector amb les quals la UFEC ha creat sinergies per treballar en xarxa.

Des de l'Espai Jove de la Fundació Joan Salvador Gavina han apropat aquesta iniciativa als joves que atenen, motivant-los a participar d'un projecte de formació en l'àmbit del esport, amb possibilitats de convertir-lo en una experiència laboral. En Bilal ha volgut afrontar aquest repte i ho explica en aquest vídeo. Un tast perfecte d'una experiència que li ha arribat en un molt bon moment personal.

El gest solidari de los alumnos de 3º D de Casp

Els alumnes de 3r D de l'Escola Jesuïtes de Casp ens han fet la primera donació per a les colònies d'estiu d'enguany. La seva aportació te un valor solidari extraordinari, són 50 euros que van trobar al terra de l'autocar quan marxaven d'excursió a Collserola. Estem agraïts i contents que pensessin en els infants i joves que aten la Fundació i que vulguin contribuir que passin el millor dels estius. Moltes gràcies alumnes de 3rD!

Encuentro de voluntarios conjuntamente con les famílias que atendemos

El cap de setmana 13 i 14 de maig, les famílies i els voluntaris del Gavina van compartir un espai de convivència a la casa de colònies de "el Caliu" a Planoles. Durant la trobada, hem passejat per l'entorn primaveral de Planoles, hem fet tallers, cantat, i també hem valorat els diferents serveis que duu a terme l'entitat. L'opinió del voluntariat i el seu desig de participació a l'entitat ens esperonen a possibilitar més espais d'implicació i creació compartida. Els voluntaris són un actiu importantíssim de la Fundació i des de la Fundació es vol mantenir i fer-lo créixer.

Sant Ponç en el Raval y también en la Escuela Jesuïtes de Casp

L'11 de maig és una data ben dolça. Al carrer Hospital, al cor del Raval de Barcelona, s'omple de paradetes d'herbes remeieres, dolços naturals i tot el que la natura ens pot oferir per cuidar-nos. A la Fundació ens reservem un petit espai on voluntaries preparen els seus "remeis" per fer més agradable casa nostra i alhora contribuir, amb els diners que recullen, que els nens i nenes de la Fundació puguin volar tant alt com vulguin.

Però no només al Raval les iniciatives dolces busquen ajudar als infants que atenem. L'AMPA de l'Escola Jesuïtes de Casp prepara dolços i pastissos que després els nois i noies compraran per berenar. Amb els diners recollits ells també ajuden als projectes d'atenció que realitzem. Moltes gràcies a tothom que, recordant Sant Ponç, també pensa en totes aquelles persones que no tenen garantida l'igualtat d'oportunitats.

(galería de imágenes)

La Fundación se adhiere a la declaración sobre accesibilidad universal promovida por COCEMFE

La Fundació s'ha adherit com a entitat a la Declaració de Barcelona sobre "L'accessibilitat universal, una contribució al bé comú" promoguda per la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona. Aquesta Declaració pretèn conscienciar a la societat de la importància d’assolir la plena accessibilitat dels productes, béns, entorns i serveis, entenent aquesta com un requisit indispensable perquè les persones amb discapacitat puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. (...seguir llegint)

Acompañar emocionalmente a los niños más vulnerables

Autor: Jordi Balot

publicado en: Me, monitoreducador.org

En estos últimos años, a raíz de la gran crisis económica que estamos sufriendo, nos hemos dado cuenta de la gran vulnerabilidad a la que están sometidos los niños. De hecho, hemos visto cómo se ha ido incrementando la pobreza entre la infancia y la adolescencia y, a menudo, no somos conscientes de qué es los que esto implica.

Según los últimos informes de Unicef, España encabeza el ranking de riesgo de pobreza infantil de la Unión Europea. (continuar leyendo)

Hablamos en el programa de TV Famílies i Escola sobre salud mental infantil y juvenil

El programa Famílies i Escola de La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) emet el reportatge sobre salut mental infantil i juvenil. Una part del reportatge està gravada a la Fundació Joan Salvador Gavina, i recull l'entrevista feta a Blanca Santos, psicòloga de la Fundació, on explica la relació que hi ha entre problemes de salut mental i pobresa. Podeu veure quan i on s'emetrà al web del programa o directament en línia a xip/tv.

Les persianes del Raval reflectiran el passat

El passat divendres 31 de març, es van escollir els artistes que, a la 2a convocatòria de pintada de persianes del projecte Ítaka al Raval, s'encarregaran de convertir el tancament del local en una peça d'art. Tal com recull el blog del projecte Ítaka, els artistes escollits han estat:

 • Maga
 • Enric Font
 • EOX
 • Jaume Montserrat
 • Javi Díaz
 • Luis Bonilla
 • Miquel Vila
 • El Carito

Més informació a

Amb el suport de

Logotip del Pla de barris Raval Sud i Gòtic Sud Logotip Raval Cultural Logo Montana Colors

Tour Gavina Experience

Dissabte 25 de març, 6 famílies van participar a la sortida cultural i esportiva al Palau Güell i el Museu del Barça, emmarcades ambdues activitats en el programa d'atenció i seguiment de les famílies que executa la Fundació. Totes les 22 persones que van assistir al "Gavina tour experience" van quedar encantades per l'oportunitat de recòrrer i veure l'edifici de Gaudí que tenen al seu barri. Els més "futboleros" (i els no tant també) van poder sentir els colors del seu equip. Les dues visites es van poder realitzar gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Fundació FCBarcelona.

Imatges realitzades per Vicens Tomàs

El 2016 d'una volada

Volem avançar-vos alguns dels resultats de la feina que hem fet durant el 2016 a l’espera de tancar la memòria de l’any.

 • 129 infants, 25 joves atesos i 191 famílies en seguiment i acompanyament.
 • Tots els infants, adolescents i joves tenen espai individual o en grup per al reforç escolar.
 • 82% de joves estan cursant estudis postobligatoris.
 • Posem en marxa un punt d'assessorament energètic perquè el 66% de les famílies de la Fundació pateixen pobresa energètica.
 • 131 participants en 8 sortides de cap de setmana a la casa de colònies de «el Caliu» a Planoles, han tingut un temps de respir i desconnexió de la seva complexa situació.
 • Per primera vegada s'han realitzat colònies en família durant l'agost on les mares cuidadores han esdevingut "cuidades".
 • 40 infants i 20 adults amb problemes de visió o odontològics s'han atès gràcies a convenis de col·laboració.
 • 23 menors i la seva família han rebut suport psicoterapèutic.
 • 5.747 dinars repartits a més de 140 nois i noies en total durant el curs escolar i durant les vacances escolars que han assegurat un àpat complert i equilibrat.
 • 85 berenars diaris al projecte de Centre Obert de la Fundació equivalent a 16.733 racions d’entrepà, fruita i producte làctic per complementar la dieta, en molts casos, insuficient.
 • 936 persones han vingut a conèixer de primera mà què fem i com poden implicar-se en la tasca social de la Fundació.

El que hem aconseguit ho hem pogut fer amb el suport de 93 voluntaris i la implicació directe de gairebé 150 col·laboradors entre empreses, escoles, fundacions privades i persones particulars que confien en la nostra tasca.

Vídeo de presentació de la Fundació

Aprendre a volar
a Vimeo.