Recibimos el premio "bóboli Suma"

La nostra Fundació ha rebut un dels tres premis que boboli, marca de moda infantil, otorgarà a partir d'enguany a les iniciatives i els projectes que busquin millorar el benestar i la protecció de la infancia. En aquesta primera edició i aprofitant el Dia Internacional de la Infancia, s'ha reconegut el nostre projecte d'atenció a necessitats bàsiques d'infants i les seves famílies. Moltes gràcies a boboli tant per el premi com per la iniciativa de reconèixer causes socials que dediquen esforç diari a la cura dels més petits.

¿Quieres ser su estrella?

Fa més de dos mil anys que va començar una història de solidaritat. Amb el teu suport, no s'ha trencat la tradició i, mica en mica, aconseguim que les desigualtats i la situació de pobresa dels infants, hagin anat millorant. Aquest Nadal, la carta als reis del Gavina és llarga. En Melcior ja té la llista de joguines i regals de tots els infants, adolescents i joves. Tanmateix, hi ha més maneres de col·laborar i una és fent-nos un donatiu.

i un infant tindrà material escolar per a un trimestre.

i aquest Nadal, un infant podrà estar 5 dies de casal o un jove 3 dies de colònies.

i un infant podrà rebre atenció psicològica.

Qualsevol donatiu, per petit que sigui, serà ben rebut. Amb ells, farem possible que la màgia dels reis i la solidaritat arribi a les cases dels nostres nois i noies. Sabem que amb la teva generositat ho podem fer.

Día Universal de la Infancia

El 20 de novembre de 1959 es va signar a l'ONU la Declaració dels drets dels infants. Tanmateix, no era vinculant per a cap dels països membres de l'Assamblea General de les Nacions Unides. Van haver de passar 30 anys per a poder crear un document que sí fos vinculant.

Amb la celebració del Dia Universal de la Infància celebrem els avenços aconseguits, però també hem de cridar l'atenció sobre els més desfavorits i vetllar pel compliment dels Drets dels Infants. Des de la Fundació sempre hem vetllat per l'acompliment d'aquest drets. Seguim treballant per tal que tots els infants del Raval no els vegin vulnerats i puguin creixer amb igualtat d'oportunitats amb indepèndencia de la seva condició social.

Una nueva edición del Butlletí Obert

Teniu entre vuestras manos una nueva edición del Butlletí Obert. Ens vam plantejar escriure monogràfics sobre les diferents franges d’edat que atenem a la Fundació. La darrera edició estava centrada en els petits de la casa i en aquesta us parlem dels infants d’entre 8 i 11 anys.

En aquesta edició comptem amb la col·laboració del Dr. Antoni Martínez, Pediatre, que ens explica els trets que caracteritzen la franja d'edat i ens fa algunes recomanacions per als pares. Per tal que estigueu al dia dels darrers events més importants, us expliquem, també, un projecte conjunt amb la Fundació Foto Colectania que ha tingut per protagonistes la fotografia i nois i noies adolescents del nostre centre obert.

Participamos en el I Congrés Català de Pobresa Energètica

La nostra participació al I Congrés Català de Pobresa Energètica és un pas més en la nostra reivindicació per l'eradicació de la pobresa i els efectes colaterals que comporta. Estem presents en unes taules i conferències on es vol fer palès que calen espais de trobada on reflexionar perquè existeix pobresa energètica a Catalunya i crear el marc de governança que permeti trobar solucions efectives i gestionar la vulnerabilitat energetica i social. Estem al costat de les famílies més vulnerables, tenen els mateixos drets que la resta de la ciutadania i ens cal conèixer que podem fer en xarxa amb la resta d'entitats del tercer sector i amb l'administració per lluitar contra les injsutícies.

Más información

Invertir en persones al servei de persones

Amb aquest títol, el director de la nostra fundació, ha publicat un nou article a la secció d'opinió del portal Social.cat.

autor: Jordi Balot

publicat a: social.cat

Fa pocs dies ha sortit publicat un informe de la Fundació Jaume Bofill en què s’afirma que les activitats extraescolars milloren l’aprenentatge i les habilitats socials dels infants, i especialment d’aquells menors que estan vivint situacions de major vulnerabilitat. Però una de les dificultats que posa de manifest l’estudi és l’accés a aquestes activitats.

Els que tenim fills petits sabem els costos d’aquestes extraescolars, que no tothom es pot permetre. Per aquest motiu, els que treballem amb infants i adolescents sabem que l’accés a aquest tipus d’activitats són un altre motiu de discriminació i exclusió social. Quan un infant veu que els seus companys fan determinades activitats, que ell també voldria fer però no pot per raons estrictament econòmiques, es sent discriminat, es sent malament i, sovint, fins i tot culpabilitza els seus pares i mares de no permetre’ls ser com els demés.

(llegir tot l'article)

"el Caliu, Projecte EcoSocial" galardonado con el Premio Francesc Candel

El pasado miércoles 26 de octubre, en el Pati Llimon de Barcelona, se hizo entrega de los galardones del XIII Premios Francesc Candel de la Fundación Carulla. Uno de los cinco galardonados de la edición de este año ha sido nuestro proyecto de "el Caliu". El jurado ha valorado la originalidad del proyecto de la Fundación por ser integral, de apoyo educativo y emocional, y que tanto atiende niños como familias en situación de vulnerabilidad del multicultural barrio del Raval de Barcelona. Además, también fueron galardonados 4 proyectos más, el Projecte Integra (Associació Exil), Sexart (Associació Benestar i Desenvolupament), el proyecto Som dones... sóc la teva igual (Associació Intercultural Diàlegs de Dona); y el proyecto de Suport a famílies estrangeres immigrades amb fills amb síndrome de down i discapacitats intel·lectuals (Associació Down).

Implica a tu escuela

Han empezado las charlas a escuelas y organizaciones que quieren conocer de más cerca que hacemos en la Fundación Joan Salvador Gavina. Dentro del proyecto de sensibilización "Implica tu escuela", uno de los programas son visitas y charlas dónde, de manera clara y adaptada a los grupos que nos vienen a ver, explicamos què hacemos, cuáles son los valores del Gavina, como hacemos funcionar todos los proyectos, cuáles son los retos que nos preocupan... Con este trabajo queremos explicar la importáncia de la prevención como herramienta para la inclusión y la igualdad de oportunidades. Si como escuela o instituto queréis participar en estas charlas, no dudéis al poneros en contacto con nosotros.

Ra Val la Pena

El fanzine
Ra Val la Pena

del taller
"Fotografia en viu"

a Vimeo.

Vídeo de presentació de la Fundació

Aprendre a volar
a Vimeo.