Hablamos en el programa de TV Famílies i Escola sobre salud mental infantil y juvenil

El programa Famílies i Escola de La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) emet el reportatge sobre salut mental infantil i juvenil. Una part del reportatge està gravada a la Fundació Joan Salvador Gavina, i recull l'entrevista feta a Blanca Santos, psicòloga de la Fundació, on explica la relació que hi ha entre problemes de salut mental i pobresa. Podeu veure quan i on s'emetrà al web del programa o directament en línia a xip/tv.

Les persianes del Raval reflectiran el passat

El passat divendres 31 de març, es van escollir els artistes que, a la 2a convocatòria de pintada de persianes del projecte Ítaka al Raval, s'encarregaran de convertir el tancament del local en una peça d'art. Tal com recull el blog del projecte Ítaka, els artistes escollits han estat:

 • Maga
 • Enric Font
 • EOX
 • Jaume Montserrat
 • Javi Díaz
 • Luis Bonilla
 • Miquel Vila
 • El Carito

Més informació a

Amb el suport de

Logotip del Pla de barris Raval Sud i Gòtic Sud Logotip Raval Cultural Logo Montana Colors

Tour Gavina Experience

Dissabte 25 de març, 6 famílies van participar a la sortida cultural i esportiva al Palau Güell i el Museu del Barça, emmarcades ambdues activitats en el programa d'atenció i seguiment de les famílies que executa la Fundació. Totes les 22 persones que van assistir al "Gavina tour experience" van quedar encantades per l'oportunitat de recòrrer i veure l'edifici de Gaudí que tenen al seu barri. Els més "futboleros" (i els no tant també) van poder sentir els colors del seu equip. Les dues visites es van poder realitzar gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Fundació FCBarcelona.

Imatges realitzades per Vicens Tomàs

El 2016 d'una volada

Volem avançar-vos alguns dels resultats de la feina que hem fet durant el 2016 a l’espera de tancar la memòria de l’any.

 • 129 infants, 25 joves atesos i 191 famílies en seguiment i acompanyament.
 • Tots els infants, adolescents i joves tenen espai individual o en grup per al reforç escolar.
 • 82% de joves estan cursant estudis postobligatoris.
 • Posem en marxa un punt d'assessorament energètic perquè el 66% de les famílies de la Fundació pateixen pobresa energètica.
 • 131 participants en 8 sortides de cap de setmana a la casa de colònies de «el Caliu» a Planoles, han tingut un temps de respir i desconnexió de la seva complexa situació.
 • Per primera vegada s'han realitzat colònies en família durant l'agost on les mares cuidadores han esdevingut "cuidades".
 • 40 infants i 20 adults amb problemes de visió o odontològics s'han atès gràcies a convenis de col·laboració.
 • 23 menors i la seva família han rebut suport psicoterapèutic.
 • 5.747 dinars repartits a més de 140 nois i noies en total durant el curs escolar i durant les vacances escolars que han assegurat un àpat complert i equilibrat.
 • 85 berenars diaris al projecte de Centre Obert de la Fundació equivalent a 16.733 racions d’entrepà, fruita i producte làctic per complementar la dieta, en molts casos, insuficient.
 • 936 persones han vingut a conèixer de primera mà què fem i com poden implicar-se en la tasca social de la Fundació.

El que hem aconseguit ho hem pogut fer amb el suport de 93 voluntaris i la implicació directe de gairebé 150 col·laboradors entre empreses, escoles, fundacions privades i persones particulars que confien en la nostra tasca.

Creant vincles amb empreses catalanes

Entre divendres passat i dilluns s'han reunit amb la direcció de la Fundació dues empreses amb qui s'inicia un camí de col·laboració, Topludi (empresa especialitzada en jocs d'exterior, jocs actius i karts de camp) i Efitekna (empresa que idea, crea i subministra solucions d'eficiència energètica amb la finalitat de millorar el benestar de les persones i preservar el medi ambient). Oriol Masclans, director de Topludi, ha fet entrega de productes lúdics per als infants del Gavina i té la voluntat de fer un pas més en el seu compromís empresarial col·laborant amb els projectes de la Fundació. D'altra banda, Maurici Cruzate, director d'Efitekna, i els seus treballadors han volgut conèixer de primera mà quina és la tasca de la Fundació i poder posar en marxa una col·laboració empresarial que s'anirà gestant durant els propers mesos. Des de la Fundació donen la benvinguda a aquests nous col·laboradors i l'experiència que puguin iniciar plegats.

Tarde de talleres en el Centre Obert

Ya tenemos aquí Carnaval y los más pequeños han preparado unas fantasticas máscaras para salir el viernes por la tarde y participar de la fiesta del barrio disfrazados y con ganas de saltar, bailar y hacer el indio. (Galeria d'imatges)

Los niños de medianos (niños y niñas de entre 8 y 11 años), han tenido un primer contacto con la robótica de la mano de RoboCaspers, 4 adolescentes fascinados por la robótica y que como estudiantes de la escuela Jesuitas de Caspe habían venido a las charlas de sensibilización que hacemos a la Fundación. Con ellos han ensamblado pequeños robots que, como primer contacto, eran capaces de seguir un circuito sin intervención externa. (Galeria d'imatges)

Vídeo de presentació de la Fundació

Aprendre a volar
a Vimeo.